Brigitte og Samuel skriver

Brigitte Yvanès Baiden og Samuel Baiden fra Holte skriver:

Kære Ioanna og LeeStor tak for en rigtig dejlig ferie hos jer 1-13. september 2010!!

Til jer der ikke kender pensionatet ”Den lille Havfrue” men overvejer at holde ferie der, sådan var det for os (se også billederne derfra):

Det startede med at min mand og jeg så artiklen fra Den lille Havfrue i De Danske Vægtkonsulenters (DDV) nyhedsbrev d. 20. marts 2010. Ioanna havde startet et samarbejde med DDV, om at man kunne holde ferie hos dem i Tyrkiet og stadig få serveret mad efter DDV’s principper og kostplaner (og også almindelig tyrkisk/dansk mad hvis man ønsker det). Herligt, for vi havde netop planlagt at starte på DDV d. 7/4 og inden ferien i september ville vi så være halvvejs gennem vores planlagte 40 kg’s vægttab. Så det betød at vi alligevel godt kunne komme på ferie UDEN AT TAGE PÅ! Tværtimod tabte vi os stadig begge to, i de 14 dage vi var af sted med den skønneste veltillavede mad, for Ioanna har også egenskab af at være en supergod kok!

Vores kriterium for feriestedet var derudover at det var et stille og roligt sted uden masser af turister, diskoteker, larm, barer og høj musik osv., da vi begge havde været igennem to hårde år med svær sygdom i den nærmeste familie som vi havde passet, så vi havde brug for at stresse af og lade op igen.

Og vi må sige at der var masser af fred og ro på Den lille Havfrue med kun 10 værelser i alt. Pensionatet er også beliggende i meget rolige omgivelser på en stille villavej et godt stykke vej fra butikker og (fristende) restauranter, hvilket er en fordel når nu man er på DDV. Der er også den skønneste udsigt fra pensionatet til bjerge og natur i baggrunden.

Vi blev passet og plejet af Ioanna og hendes søster Lee og det øvrige team dernede, så vi kunne bare læne os tilbage og skulle ikke tænke på kostplaner og vejning af maden etc., for Ioanna og Lee tog sig af det hele. Ioanna er uddannet diætist og har også været konsulent hos Vægtvogterne, så hun ved alt om kost og vægttab og DDV’s kostplaner. Ioanna’s mand Tommy og øvrige familie var tilfældigvis også dernede samtidigt med os, og vi blev budt så varmt velkommen at vi følte os som en del af familien.

Tommy var en sand grillmester på den store udendørs grill og kunne fremtrylle forskellige lækre grillspyd.

Det at der ikke er TV på værelserne var også en fordel, så vi kunne slappe endnu mere af. Der er dog trådløst netværk på pensionatet, så min mand havde sin bærbare PC med. Der var også et fint signal til vore mobiltelefoner både på pensionatet og i de øvrige byer i Tyrkiet. PS: Det er dyrt at ringe hjem til Danmark fra sin mobiltlf. – ca. kr. 26/min og ca. kr. 5,00/min at modtage opkald fra Danmark, så at sende SMS er det billigste – ca. kr. 2,00/SMS.

Der er ingen luksus, men det nødvendige som: senge, bad og toilet, aircon og klædeskab og spejl på væggen på alle værelser. Der er stikkontakter med 220V og med samme stik som vi bruger i Danmark.

PS: Husk stikdåser og forlængerledning hvis du har mange ting der skal bruge strøm samtidigt som f.eks. føntørrer, bærbar PC, opladning af mobiltelefoner, kamera, barbermaskine og tandbørste m.m.

Hvis du skal have vasket tøj, er der en vaskemaskine på pensionatet hvor du mod en mindre betaling kan vaske dit tøj. Tørring foregår under åben himmel hvor det tørrer på rekordtid grundet varmen.

Det vi også længtes efter var strand og vand og der ligger den skønneste strand ca. 12 minutters gang fra pensionatet. Der er helt klart vand og en skøn sandbund og stranden er sand med lidt større flade sten (se billederne). Derudover er der opstillet gratis strand liggestole under de opsatte strå parasoller og man kan låne tæpper og håndklæder med til stranden fra pensionatet, som også laver en køletaske med frokost og koldt kildevand/Cola på flasker man kan tage med derned – idet der ikke er restauranter ved stranden og ej heller is sælgere.

Det er en meget øde strand hvor man næsten kan have det helt for sig selv hvis man kommer under ramadanen primo september, idet de fleste tyrkere holder sig hjemme om dagen og der er kun få turister på de kanter. Det er en meget smuk naturoplevelse idet stranden ligger i en meget stor bugt omgivet af klipper der går ud i vandet på begge sider (se billederne). Her var vi i en del af dagene og blev skønne brune. PS: Husk høj solfaktor for solen er meget stærk på de breddegrader.

Hvis man vil til en større by, giver pensionatet mod billig betaling et lift op til hovedvejen hvor de offentlige små busser kører. Det er smuk tur derop gennem bjergområder og grønne dale. Det tager ca. 15-20 min i bil.

Busserne på hovedvejen kører med jævne mellemrum, så det er nemt at komme rundt på egen hånd. Her kan kun betales kontant, så husk at veksle til Tyrkiske Lire (TL) hjemmefra. 1,00 TL er ca. 4,00 DKR og du må have op til 19.000 TL ved indrejse til Tyrkiet (10.000 EUR). Når man skal hjem oppe fra hovedvejen er der små taxabusser som kører hele tiden. Ved min. 5 personer koster det 5 TL/person.

Vi fik powershoppet i nogen af de større byer som Tekirova og Kemer. De har de skønneste lædervarer og skobutikker og er man ude efter guld/hvidgulds varer eller armbåndsure, er det billigt hos guldsmedene i Tyrkiet. Jo bedre du er til at prutte om prisen, jo billigere bliver det. Der er stort set ingen faste priser på noget som helst, selv på restauranterne kunne vi forhandle om priserne. Husk igen at have kontanter med for hvis du betaler med kreditkort, vil tyrkerne have en højere pris for varerne.

Vil man på restaurant og spise om aftenen, kan man enten bestille en af de små taxaer, eller få et lift af pensionatet til de mange strandrestauranter som ligger længere nede ad stranden. Men man kan naturligvis også vælge at blive på pensionatet, hvor der bliver lavet lækker mad hver dag.

Vi deltog også i nogen af Ioanna’s valgfri udflugter såsom en bådtur hvor man sejler rundt i 3-4 bugter hvor man kan svømme fra båden i hver bugt (se billeder) og vi var med på en skøn fiskerestaurant, samt på udflugt til lørdagsmarkedet i byen Tekirova hvor vi blev kørt frem og tilbage fra pensionatet. Det hele kan varmt anbefales.

Vi brugte også dage til bare at være på værelset for at læse og slappe af.

Der er en mindre rund pool og liggestole på pensionatet hvis man vil i vandet på hjemme på pensionatet.

Vi kan her afslutningsvis sige, at det har været en utroligt dejlig ferie og vi fik virkelig ladet batterierne op igen, ikke mindst også p.g.a. den omsorg og varme man bliver mødt med på Den lille Havfrue.

Vi kan virkelig anbefale dette sted hvis du har brug for at slappe af og lade op i solen og varmen, hos en dejlig værtsfamilie, som serverer lækker mad (uden at du tager på i vægt) i landlige og rolige omgivelser og med en skøn badestrand lige om hjørnet. Og så er det billigt!

Mange kærlige hilsener og tak for en skøn ferie!

Brigitte og Samuel